Odprtokodna platforma WordPress obstaja že od leta 2003. Sprva kot izključno blogerska platforma, kasneje pa je postal priljubljeno orodje za urejanje vsebin (CMS – Content Managment System) vseh vrst spletnih strani. Postal je celo tako uspešen, da poganja kar 26% spleta, vsak dan pa je v njem ustvarjenih 500 novih spletnih strani.

Zakaj WordPress:

Preprosta uporaba

WordPress je preprost za uporabo in ima intuitiven uporabniški vmesnik. Omogoča hitro dodajanje spletnih vsebin, kot so prispevki, slike, galerije, strani …

Upravljanje z vsebinami

WordPress deluje preko brskalnika. Povežete se lahko z vsako napravo, ki ima internetno povezavo in brskalnik. Omogoča tudi ustvarjanje poljubnega števila uporabnikov, katerim lahko dodelite različne pravice glede urejanja vsebin.

Izgled po meri

Spletna stran narejena v WordPressu je lahko 100% prilagojena vašim željam. Omogoča tudi naknadno spreminjanje izgleda in dodajanje funkcionalnosti.

Spletna prodaja

WordPress podpira tudi orodje za spletno prodajo – WooCommerce. Slednje orodje vam v obstoječ wordpressov vmesnik doda še celoten nabor orodji za spletno prodajo. Omogoča ustvarjanje od preprostih do kompleksnih spletnih trgovin, ki so prav, tako lahko 100% prilagojene vašim željam.